Ihailin upeita orvokkiohjeita Mansikkamäen Ebellä ja orvokkikakkua Kyökkipiika Katilla.Näitä oli pakko saada koittaa. Ongelmaksi muodostui se,että lauantaina(jolloin meidän suvun äitsynpäivää vietettiin minun töideni takia)nukuin sitten päiväunilla pommiin..Ajattelin,että kyllä se Sara meikäläisen sitten herättää,mutta pah!Akat nukkuivat molemmat 4 tuntia keskellä päivää...Niinpä sitten aikaa salaatin teolle,pikasiivoukselle ja kakun koristelulle jäi 1 tunti:)
Fiilis oli vähän kuin kokkisodasta...Melkein pystyin kuulemaan sen ajan tikittävän.
Tällaista nyt kuitenkin syntyi:orvokki-kakku(jonka orvokit eivät kyllä ihan näytä orvokeilta) täytteenä emerald citystä bongattua Kinuski-moussea ja oma luomusta Kuningatar-moussea.Täytteet olivat kyllä hyviä!
Täytteistä kuvaa:
Pohja 4 munan kakkupohja.
Täyte 1 KuningatarMousse:
½ pussi vadelmia
½ pussia mustikoita
1,5 dl flora vanillaa vatkattuna
½ rs Sunnuntain kuningatar-tuorejuustoa
½ dl sokeria
3 liivatelehteä
Tilkka mehua tai vettä
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Vaahdota flora-vanilla. Soseuta vadelmat ja mustikat,vaikka haarukalla painellen ja mausta sokerilla(lisää jos tarvetta).Lisää sekaan tuorejuusto. Liuota vedestä pois puristetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Lisää neste ohuena nauhana Kuningatarsoseeseen. Sekoita lopuksi vaahdotettu flora vanilla varovasti käännellen mansikkaseokseen.
KinuskiMousse (ohje puolitettu)
1 dl kermaa
100g vanilijatuorejuustoa
1dl kinuskikastiketta
1rkl sokeria
2 liivatetta
tilkka vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.sekoita tuorejuusto,sokeri ja kinuskikastike.Vatkaa kerma vaahdoksi.liuota puristetut liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja sekoita kinuski-tuorejuustoseokseen.Lisää vaahdotettu kerma.
Kommentit