Olen jo pitkään haaveillut superrasvaisenihanasta mutakakusta,jonka ohje oli joskus kotivinkki-lehdessä.Reseptiin kuului myös jotain viinaksia,mutta jätin ne pois.Mun mielestä herkkukakkuja ei viinalla pilata:)Litkut sitten erikseen...Yhtenä päivänä päätettiin sitten pitää herkkuhetki,mies olisi halunnut kinuskikakkua,mutta en jaksanut alkaa väsätä sokerikakkupohjaa,vaan teki mieli kokeilla jotain uutta.Siispä mutakakkua.Nam!!!!
842684.jpg

Mutakakku

5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2tl vanilijasokeria
1tl leivinjauhetta
3dl vahvaa kahvia
150g tummaa suklaata
250g voita
5dl sokeria
2kananmunaa

Pinnalle koristeeksi tomusokeria
vuoan jauhotukseen tummaa kaakaojauhetta

Kuumenna uuni 150 asteeseen.Voitele ja jauhota kaakaojauheella irtopohjavuoka.Sekoita keskenään jauhot,sola,leivinjauhe ja vanilijasokeri.Mittaa kattilaan rasva,kahvi ja suklaa.Kuumenna kunnes suklaa ja rasva ovat sulaneet.Kaada suklaaseos suureen kulhoon ja vispaa sähkövatkaimella sekaan sokeri,sitten jauhoseos ja viimeiseksi munat.Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 1h15min.Kokeile kypsyyttä vielä tikulla,ettei siihen jää kiinni raakaa taikinaa.Anna kakun jäähtyä vielä 15min.tarjoa vanilija jäätelön kanssa


Kakku kosteutuu muutaman päivän odottamisella vielä lisää,joten se on vieläkin parempaa seuraavina päivinä.Käytä kakkua silloin hieman mikrossa ja tarjoile lämpimänä.