Tämä aivan ihana vuohenjuustosalaatti tuli vastaani Pastanjauhantaa-blogista ja alkuperäinen idea kuulemma on Puolen voikilon-blogista,joka oli minulle ihan uusi tuttavuus.

Salaatti on siis todella hyvää ja kiva idis lämmittää osa kasviksista.NAM!

1238799.jpg

 

Lämmin vuohenjuustosalaatti

salaattia fiiliksen mukaan
kurkkua
oliiveja
(mangoa / persikkaa)

Uunissa käytettävät:
tomaatteja
sipulia
valkosipulia
pinjansiemeniä
vuohenjuustoa

oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

sweet chili -kastiketta


Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen, mieluiten grillivastuksella. Viipaloi tomaatit, sipulit ja vuohenjuusto, asettele pellille ja kaada viereen pinjansiemenet. Jos olet oikein viitseliäs, voit paahtaa siemenet erikseen pannulla. Suikauta viipaleiden päälle oliiviöljyä ja rouhaise pari kierrosta mustapippuria myllystä. Suolaa vähän maun mukaan päälle. Tyrkkää pelti uuniin yläosaan noin 5 minuutiksi. Kannattaa silmäillä välillä, varsinkin pähkinät kärähtävät helposti.

Tee sillä välin salaattipohja, joko annoslautasille tai laakealle vadille. Revi salaattia pohjaksi, päälle vapaalla tyylillä pilkotut kurkut sekä oliivit. Salaattiin sopii hyvin joku hedelmä esim. persikka-mango akselilta, mutta se ei ole lainkaan välttämätöntä.
Ota pelti ulos uunista ja anna viipaleiden vähän jäähtyä. Nostele viipaleet salaattipedin päälle, ripottele siemenet pinnalle ja viimeistele roilottelemalla sweet chili -kastiketta pinnalle.