Olen jo kauan himoinnut hellapoliisin ihanalta kuulostanutta hopeatoffee-kakkua.Nyt sain hyvän syyn vihdoin tehdä sitä,sillä mieheni kanssa meille tuli juuri täyteen viisi vuotta!Jestas miten nopeasti aika kuluu!!
Kakku oli,niinkuin arvasinkin,ihanaa!Sitruuna,vanilija ja hopeatoffee oli tosi hyvä yhdistelmä!
Possut marsipaanista ja pursotukset kermaa+vanilijakastikeaineksia sekä vaaleanpunaista elintarvikeväriä.

1519876.jpg

1519873.jpg

Sitruuna-Hopeatoffeekakku

Täyte:
1,5 dl vettä
2,5 dl sokeria
1 dl sitruunamehua (halutessasi 1 sitruunan raastettu kuori)
4 munankeltuaista
2 rkl vehnäjauhoja
25 g margariinia
+ 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
+ 1 pss vanilijakastikeaineksia ja 2 dl maitoa 
5 liivatelehteä

Mittaa kattilaan vesi, sokeri, sitruunamehu, keltuaiset, vehnäjauhot ja margariini. Kiehauta, kunnes sakenee. ANNA JÄÄHTYÄ! Jos haluat nopeuttaa jäähtymistä, kaada kiisseli laakeaan, mielellään muoviseen astiaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito keskenään.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen nesteeseen n viideksi minuutiksi. Sulata vedestä puristetut liivakot tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki.

Yhdistä sitruunakiisseli, vaniljakreemi, sekä viimeiseksi kermavaahto. Kaada joukkoon liivateneste ohuena nauhana ja sekoita täyte tasaiseksi.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, vuoraa vuoka kahdella kelmulla niin, että kelmujen reunat tulevat vuoan reunojen yli. Laita pohjalle kakun päällimmäinen kerros ylösalaisin, kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla tai vaalealla mehulla. Kaada puolet täytteestä päälle. Nosta täytteen päälle kakun keskiosa, kostuta ja kaada päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjaosa ja kostuta. Käännä kelmujen liepeet kakun suojaksi ja nosta kylmään hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille.

Keitä päälle hopeatoffeekinuski.

15 hopeatoffeekarkkia  (HUOM! Tämän verran niitä perinteisiä, isompia hopeatoffeita, ei niitä uusia pikkupusseissa olevia!)(Minä laitoin kermaa 1dl ja 15 pikkuhyvä-pussin karkkia.hyvin riitti.)
3 dl kuohukermaa

Laita ainekset kattilaan ja hämmentele kokoajan, kunnes karkit sulavat kerman joukkoon ja kastike sakenee. Kaada kastike kakun päälle.