Saran 1v.synttäreille tein näkinkenkiä.Ohje on oikeasti neljälle hengelle, jos kyse on pääruuasta,
mutta meillä ollaan juhlissa ja illanistujaisissa näitä tarjottu lisäkkeenä salaatin,patongin
tms.suolaisten piirakoiden kanssa,niinkuin nytkin.Ohje on alunperin Stockmannin, mutta
sitä on täytynyt olosuhteiden pakosta muuttaa,kun esim.pestolla maustettua keso-raejuustoa
ei enää ole kaupoissa:(.

Kuva ei ole kaksinen,eikä siitä kunnolla nää, kuinka isoja nuo pastakotilot ovat,
mutta ne todellakin ovat 10-15cm ja helppo täyttää.Ainoa harmi on, että ainakaan
täältä Tampereelta en niitä ole löytänyt kuin Stockmannilta.Mutta näiden takia kävelee vaikka Stokkallekkin asti, sillä nämä ovat ihan herkkua!!!

Näkinkengät:

Vajaa puoli rasiaa De Cecco-näkinkenkäpastaa
Täyte:
1 prk pestoa(itse yritän hieman säästellä kaloreita edes vähän ja laitan 3/4prk..)
1 iso purkki raejuustoa(400g)
2 keltuaista
Kuorrute:
2rkl vehnäjauhoja
1rkl voita
3dl maitoa
1prk(470g)tomaatti-basilikapastakastiketta tms.berolli,dolmio...
mustapippuria
juustoraastetta

Keitä näkinkenkät puolikypsäksi n. 8min.Sekoita täyteainekset,täytä kotilot ja lado voideltuun uunivuokaan. Tee valkokastike voista,jauhoista ja maidosta.Keitä 5min.ennen tomaattikastikkeen lisäämistä.Kaada kastika pastan päälle,ripottele päälle juustoraastetta ja paista 200 asteessa 30 min.

786699.jpg