Ukille leivottiin sydänvuokaan omenatoscakakku vuoan mukana tulleella iloleipurin ohjeella.Rasvaa hiukan ohjeesta vähentelin,että kaloreita tulisi edes vähän vähemmän,nimimerkillä 3 paikassa kakkua isänpäivänä;)

1059369.jpg

Omenatoscakakku

Pohja:
2 munaa
1,5 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 dl sokeria

Kuorrutus:
75 g margariinia
1 dl sokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
75 g mantelilastuja tai 1½ dl kaurahiutaleita
1 rkl maitoa


Valmista pohjataikina: vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva, ja lisää vuorotellen jauho-leivinjauheseos sekä maito. Kaada taikina sydänvuokaan. Paista kakku 200 asteessa n. 15 min puolikypsäksi.

Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan ja kiehauta ne. Lisää puolikypsän kakun pinnalle kiehautettu kuorrutus. Jatka kakun kypsennystä, kunnes kuorrutus saa kauniin värin.

Vinkki: Vaihtoehtoisesti voit tehdä kauraomenakuorrutuksen; 3 dl omenakuutioita, 50 g rasvaa, 1 dl sokeria ja 2 dl kaurahiutaleita, kiehauta aineet kuten edellä, lukuun ottamatta omenakuutioita.