keskiviikko, 10. syyskuu 2008
Äitsylomalla 2 vuotta sitten,mulla oli joka sunnuntainen tapa ostaa minttukrokanttisuklaalevy ja syödä se ahmien tv:tä katsellessa.NAM! Oon pitkän aikaa halunnut koittaa sitä johonkin leivonnaiseen ja nyt vihdoin sain aikaiseksi. Plaza.fistä löytyi hyvä After-eight suklaakakun ohje jota käytin tässäkin.Hyvää tuli! Reunoille sulatettua suklaata,josta tein myös mörön.
Pohja: |
14 kpl |
Domino-keksejä |
50 g |
Flora leivontamargariinia |
Täyte: |
2,5 dl |
Flora vispiä |
200 g |
Crème Bonjour Maustamatonta |
200 g |
minttusuklaata |
4 kpl |
liivatelehteä |
2 rkl |
kevytmaitoa |
|
|
Hienonna keksit (voit käyttää myös minttu-dominoja) ja sulatettu rasva monitoimikoneessa. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja laita vuoan reunat pohjaan kiinni niin, että paperi jää väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Sulata minttusuklaa (esim. After Eight) miedolla lämmöllä ja lisää maito. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne suklaaseokseen. Lisää suklaaseos vaahtoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään.
Kommentit