Susu-piirakka
Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri, vatkaa sitten muna sekaan. Lisää keskenään yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl maitoa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 munaa
3 tl vaniljasokeria
15 kpl Susu-suklaapaloja
Sekoita
vaniljakreemijauhe maidon joukkoon, anna saeta hetken aikaa. Lisää kreemin sekaan
tuorejuusto, kananmunat ja vaniljasokeri ja sekoita. Leikkaa Susu-palat kahteen tai kolmeen osaan
ja asettele piirakkapohjalle. Kaada vaniljatäyte suklaapalasten päälle.Paista 200 asteessa alimmalla tasolla ½ tuntia. Anna
piirakan jäähtyä.Parhainta se on seuraavana päivänä,kun täyte on kunnolla hyytynyt.Vierasvaraksi kannattaa se siis tehdä jo edellisenä päivänä!
Kommentit