Ja kuten kuvasta näkyy-kakku hävisi valonnopeudella:)
Karpalo-valkosuklaakakkua
4 dl murskattuja piparkakkuja
3/4 dl voisulaa
Täyte:
100 g valkoista suklaata
2 dl vatkautuvaa kermaa
3 dl paksua turkkilaista jogurttia ( tai 250 g rahkaa,tein rahkasta)
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 liivatelehteä
1 rkl kiehuvaa vettä
päälle:
5 dl karpaloita tai puolukoita
1 dl sokeroitua punaista mehua
1 dl vettä
2 dl hyytelösokeria,(mun mielestä päällinen oli aika lötköä ja kuten kotiliedenkin kuvassa se valui kakun päältä.Lisäsin sitten vielä 2 liivatelehteäkin mukaan ja auttoi hieman.Ohjeessa oli myös vaihtoehto hyytelösokerille:1dl sokeria ja 4 liivatelehteä,seuraavaksi vois koittaa tällä,jos tulis "leikattavampaa hyytelöä...)
Vuoraa pitkulainen vuoka/irtopohjavuoka kelmulla. Murskaa piparit ja sekoita voisulan joukkoon.Painele vuoan pohjalle.Liota liivatteita noin 10 min. kylmässä vedessä. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Vaahdota kerma. Purista liivatteista liika vesi pois ja sulata tilkkaan kiehuvaa vettä.
Sekoita täyteainekset keskenään(itse sekotin liivateseoksen ensin rahkan joukkoon,ettei kermavaahto laske,kun sinne lisää kuumaa) ja kaada seos vuokaan. Anna hyytyä kylmässä pari tuntia tai yön yli.
Kiehauta karpaloseos ja anna jäähtyä hieman. Lusikoi seos kakun päälle ja anna hyytyä kylmässä.
Kommentit