Löysin meidän pienestä lähikaupasta aarteen.Tuoretta tonnikalaa!!!tai siispakasteenahan se tietenkin oli,mutta siis ei purkissa!Olin ihan yllättynyt,sillä se oli aika halpaakin!Jotenkin olen aina ajatellut,että tuore tonnari olisi huippukallista,mutta näinhän ei toki ollut.Tonnarista ja viikonlopun salaattijämistä valmistui tällainen salaatti.Tonnikala oli kyllä superhyvää!
1269867.jpg

Tonnarisalaattia (kahdelle)

Tuoretta tonnikalaa(250g)
Salaattia
Raejuustoa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Punasipulia
Kurkkua
Kastikkeeksi kevyttä sitruunamajoneesia

Ota tonnaripalat huoneenlämpöön sulamaan 30 minuutiksi.Huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla.Mausta sitruunanmehulla,pippurilla ja suolalla.Paista paloja pannulla öljyssä keskikuumuudella molemminpuolin varovaisesti kääntäen n.5 min./puoli.Kala saa olla keskeltä hieman kypsymättömännäköistä,ts.älä paista "kuivaksi korpuksi";) kalojen paistuessa Revi kulhoon salaatinlehdet ja silppua muut ainekset.Asettele tonnaripalat salaatin päälle.