Blogissa on ollut pari viikkoa vähän hiljaista. Töitä on piisannut ja yövuoroja tehty urakalla!Nyt onkin 1,5 viikkoa lomaa,joten muutama kaakkukin varmaankin syntyy:)Viime viikolla sain sentään jotaikin leivottua ja tälläkertaa voi sanoa,että laatu korvasi määrän. Tuli nimittäin löydettyä niin hyvä suklaakakun resepti,että meinasin tukehtua kieleeni,kuten koko muukin perhe. Taivaallista,ihanan kalorillista kakkua!!!! Kaikenkukkuraksi tämän voi tehdä valmiiksi pakastimeen vierasvaraksi, jos sen malttaa sinne jättää:) Meillä pähkinät jätettiin pois,kun mies ei niitä syö.Ohje on Kotilieden.

2045542.jpg


Pohja:

9 suurta grahamkeksiä (Digestive)

35 g voita

Täyte:

200 g taloussuklaata

200 g Philadelphia-juustoa

150 g sokeria (1 2/3 dl)

1 tl vanilliinisokeria

2 kananmunaa

2 1/2 dl kuohukermaa

Koristeeksi:

Suklaata ja/tai pekaanipähkinöitä, kermavaahtoa

Murenna keksit hienoksi tehosekoittimessa. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Laita ensin pohjalle voipaperia niin kakku on helpompi irrottaa vuoasta myöhemmin.
Sulata suklaa. Sekoita juusto ja 100 g sokeria keskenään. Lisää vanilliinisokeri.
Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen. Sekoita joukkoon suklaa.
Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista ja lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma toisessa astiassa vaahdoksi ja lisää seokseen.
Kaada seos vuokaan grahamkeksiseoksen päälle. Pidä yön yli pakastimessa.
Ota kakku noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista pakastimesta ja irrota reunat. Koristele suklaaraasteella, pekaanipähkinöillä tai kermavaahdolla.