Blogissa on ollut pari viikkoa vähän hiljaista. Töitä on piisannut ja yövuoroja tehty urakalla!Nyt onkin 1,5 viikkoa lomaa,joten muutama kaakkukin varmaankin syntyy:)Viime viikolla sain sentään jotaikin leivottua ja tälläkertaa voi sanoa,että laatu korvasi määrän. Tuli nimittäin löydettyä niin hyvä suklaakakun resepti,että meinasin tukehtua kieleeni,kuten koko muukin perhe. Taivaallista,ihanan kalorillista kakkua!!!! Kaikenkukkuraksi tämän voi tehdä valmiiksi pakastimeen vierasvaraksi, jos sen malttaa sinne jättää:) Meillä pähkinät jätettiin pois,kun mies ei niitä syö.Ohje on Kotilieden.
Pohja:
9 suurta grahamkeksiä (Digestive)
35 g voita
Täyte:
200 g taloussuklaata
200 g Philadelphia-juustoa
150 g sokeria (1 2/3 dl)
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl kuohukermaa
Koristeeksi:
Suklaata ja/tai pekaanipähkinöitä, kermavaahtoa
Murenna keksit hienoksi tehosekoittimessa. Lisää sulatettu voi. Painele
seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Laita ensin pohjalle voipaperia niin
kakku on helpompi irrottaa vuoasta myöhemmin.
Sulata suklaa. Sekoita juusto ja 100 g sokeria keskenään. Lisää vanilliinisokeri.
Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen. Sekoita joukkoon suklaa.
Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää
loput sokerista ja lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma
toisessa astiassa vaahdoksi ja lisää seokseen.
Kaada seos vuokaan grahamkeksiseoksen päälle. Pidä yön yli pakastimessa.
Ota kakku noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista pakastimesta ja irrota
reunat. Koristele suklaaraasteella, pekaanipähkinöillä tai
kermavaahdolla.
lauantai, 8. marraskuu 2008
Kommentit