Tämä iiihaaanaaa sacher-kakun ohje kodin kuvalehdestä. Sairaan hyvää ja ah, niin epäterveellistä
Vadelma-sacherkakku
150g voita tai margariiniä
200g tummaa suklaata
5 keltuaista
5valkuaista
2dl tomusokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vanilijasokeria
Kostutus:maitoa
Täyte:vadelmahilloa
Kuorrutus:
½-1dl kermaa
200g tummaa suklaata
Sulata rasva ja suklaapalat kattilassa. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä.
Vaahdota keltuaiset ja puolet tomusokerista. Vaahdota valkuaiset lopun tomusokerin kanssa.
Sekoita keltuaisvaahto ja suklaaseos seke keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti sekaan.
Kaada taikina 24-26 senttiseen voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175asteessa uunin alatasolla n.30min. Jäähdytä!
Halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta jokaista osaa maidolla.
Levitä reilusti vadelmahilloa alimmalle levylle. Nosta keskimmäinen levy päälle ja täytä toinen väli kuten ensimmäinen.
Nosta kakku lautasella muovipuussiin ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli. Kuorrutusta varten kuumenna kerma. Sulata suklaa paloina sekaan. Jäähdytä hetki.
Kaada suklaakuorrutus kakun päälle, siten että aloitat kuorrutuksen keskeltä. Nostele alas valuneet suklaat kakun reunoille.
Kommentit