Värit saapuivat ja pääsinkin niitä heti kokeilemaan.Koska en ollut vielä hankkinut täytekakkuvuokaa, piti keksiä jotain muuta.Niinpä pengoin reseptejäni ja löysin porkkanakakun ohjeen.Resepti on muistaakseni alunperin Valion, mutta jonkin verran olen sitä muutellut suuremmaksi.Nyt tein kakun isolle uunipellille, josta sitten leikkasin 3 porkkananmuotoista levyä, tekemäni paperisen kaavan avulla.Ylijääneistä paloista vielä vähän kohotin kakkua keskiosastaan

Porkkanakakku


4 munaa
4dl sokeria
2 dl voisulaa
5 dl porkkanaraastetta(voi laittaa enemmänkin)
1 prk ananasmurskaa valutettuna(säilytä liemi)
5dl jauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1rkl kanelia

Täyte:
1prk maitorahkaa
1prk(200g) mesikämmen-,olympia tms maustamatonta sulatejuustoa
1rkl sitruunanmehua
1rkl maitoa
3dl tomusokeria
2tl vaniliinisokeria

Kostutukseen ananasmurskapurkin lientä
Päälle ohut kerros omenamarmeladia tms.hilloa
1.5 pötköä marsipaania

Vaahdota munat ja sokeri.Lisää voisula, porkkanaraaste, ananasmurska ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.Paista uunipellillä 200 asteessa n.25 min.Kokeile tikulla kypsyyttä.Valmista täyte:sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen porkkananmuotoiseen palaan.Kostuta levyt ananasliemellä ja laita väliin täytettä.jos levyä jää, voit vielä palasista tehdä porkkanan keskiosaa pyöreämmäksi ja korkeammaksi.Sivele kakku omenamarmeladilla, että marsipaani pysyisi paikallaan paremmin. Värjää 1 pötkö marsipaania keltaisella ja punaisella värillä oranssiksi ja 1/2 pötkö vihreäksi vartta vasten. Koristele.

Kakku on varmaankin parasta vasta seuraavana päivänä, mutta meillä kaverini ja hänen siskonsa miehineen ja lapsineen tulivat kahville samana päivänä ja kuulemma hyvää oli porkkana:)Marsipaanikuorrutuksen laitoin kakun päälle vasta juuri ennen vieraiden tuloa.
701243.jpg