Tein eilen risottoa valmispussista,jota jäi paljon
.1846236.jpg
Pussi oi tällainen Pirkan risottopussi,johon lisäsin 400g naudanjauhelihaa. Risotosta tein näitä pieniä piiraita,jotka olivatkin tosi hyviä  ja näitä tehdään uudestaankin!
Kivaa tuo perunavoitaikina-oli sitä paitsi nopea valmistaa ja leipoa:) Näistä voi myös helposti tehdä maidottomia,kun käyttää maidotonta margariinia ja muusijauhetta.

1846264.jpg

Pikkuruiset risottopiiraat perunavoitaikinasta
 
2dl perunasosejauhetta (käytin lidlin)
0,3 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
5,5 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
2,5 dl kylmää vettä

Täytteeksi valmisrisottoa(johon sekoitettu 400g jauhelihaa)

Sekoita muusijauhe,jauhot,leivinjauhe ja suola. Nypi sekaan voi tai margariini.Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen ja sekoita taikina nopeasti.Taputtele jauhotetuin käsin palloksi ja laita levähtämään jääkaappiin hetkeksi.Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi ja ota siitä juomalasilla pyörylöitä.Laita täytettä toiselle puolelle, voitele kananmunalla tai vedellä yhtymäkohdasta ja sulje piiraat haarukalla painaen.Pistele ja voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa alimmalla tasolla n.10-15 min. kunnes piiraat ovat kauniin kullankeltaisia.