Ah.Tämän ihanan juustokakun löysin marien blogista. Myös myllyn paras-sivuilla oli samanyyppinen kakku,mutta se oli tekjöiltään saanut huonoja arvosanja,joten päädyin kokeilemaan tätä ja kyllä kannatti.Voisi muuten olla hyvää myös marjakuorrutteella;)Koristelun kanssa tuli aika hoppu,joten tein vapaalla kädellä superpikaisen suklaareunuksen sekä kukkia ja kiemuroita fazerin sulatetusta valkosuklaasta.
Juustokakku
Ainekset noin 24 cm irtopohjavuokaan:
pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1-1 1/2dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa
kuorrute:
2dl mangososetta (esim piltti tms)
2 liivatetta
2 rkl vettä
Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.
Liota liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon.
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan.
Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen.
Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi.
Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa.
Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi.
Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi.
Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.
Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.
Kommentit