Pitkästä aikaa tein kotipizzaa,kun näin lähikaupan hyllyllä pizzajauhopussin. Aika tyyristähän tuo jauho oli,mutta kyllä tuli hyvä pohja.

Kinkku-jauhelihapizzaa

2 dl vettä

1 1/3 pkt hiivaa

5dl pizzajauhoja

Valmista tomaattipastakastiketta(bertolli tms)

Korpelan kevyt kinkkusuikaleita

Paistijauhelihaa tiskiltä(ei siis sitä kamalaa suojakaasulihaa)

sipulia

oreganoa

Reilusti pizzajuustoraastetta

 

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää pizzajauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Käytä taikinaan n. 5 dl pizzajauhoja, mikäli haluat kaulittavan taikinan. Käytä 3½-4 dl jauhoja, jos haluat taputella taikinan käsin uunipellille.

Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kauli taikinasta useita haluamasi kokoisia pyöreitä pizzapohjia tai yksi uunipannun kokoinen pohja tai taputtele löysempi taikina uunipellille jauhotetuin käsin. Kohota pohjaa liinan alla puolisen tuntia.

Levitä pohjalle tomaattikastiketta.Laitan aina pohjalle tomskukastikkeen päälle jo juustoraasteen toisin kuin monet, mutta täytteet maistuvat näin paremmin. Monet pizzeriatkin käyttävät tätä keinoa. Sitten vain paistettu jauheliha+sipuli päälle, sekä kinkku. Paista 250 asteessa n.15 minuuttia.NAAAM!!