Meille tuli lomani alkajaisiksi vieraita tänään ja tein nallekakusta jääneistä kermoista ynnä muista hovi-juustoista kesäistä mansikkakakkua.Tuli kyllä hyvää,vaikka ihan summassa laitoin aineksia.NAM!
1648837.jpg

Mansikka-juustokakku

1 ½ pkt ballerinakeksejä
75 g voita

1 prk vanilija rahkaa
200 g hovi maustamaton-tuorejuustoa
1 prk flora vanillaa
250 g pussi pakastemansikoita
1 dl sokeria
 2 tl vanilijasokeria
tilkka vettä
7 liivatelehteä

Päälle
rasia tuoreita mansikoita
hyytelö: 2dl punaista mehua
             1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi.Painele seos irtopohjavuokaan,jossa on alla leivinpaperi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Sekoita keskenään rahka,Hovijuusto,sokerit ja vähän sulaneet, haarukalla soseutetut mansikat. Vatkaa  flora vanilla vaahdoksi. Liuota liivatelehdet(jotka olet ensin puristanut "kuivaksi")mikrossa kiehuvan kuumaksi lämmitettyyn vesitilkkaan.Kaada ohuena nauhana liivatesula rahka-mansikka-hoviseokseen.Lisää flora vanilla vaahto käännellen lusikalla. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä yön yli tai vähintään neljä tuntia.Hieman ennen tarjoilua lado kakun päälle mansikat ja tee kiille hyytelösokerista paketin ohjeen mukaan.