Voi SLURPS!Ja tästähän ei sitten lätty parane!!!Olen himoinnut tätä pizzaa jo ainakin kuukauden,mutta aina on laiharikeiju ruennut huutelemaan olkapäältä,että HEI!!!Se on oikeasti tosi läskistä,haluatko kuluttaa kaloreita siihen...Mutta nyt sitten repesin.ja oli kyllä sen arvoista..Onneksi en ihan hulluna pizzaa mättänyt-kiusaus oli kyllä todella suuri:)Ohje on siis blogista otetaan ensin puoli kiloa voita,jossa muuten on muitakin tajunnan räjäyttäviä herkkureseptejä!!Lähikauppa ei tarjonnut tuota mozzarellaa(ihme?),joten sen virkaa toimitti tavallinen Rainbown könttimozzarella:)
1445301.jpg
Jamien pizza
(salami-tomaatti-mozzarella-sipuli)

2 dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
3 dl durumvehnäjauhoa
suolaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl sokeria
n. 5 g kuivahiivaa

Laita jauhot ja suola kulhoon (tai, jos olet rohkea tai tositaituri, pöydälle), tee keskelle isohko kuoppa. Sekoita veteen sokeri ja kuivahiiva, anna liueta hetken. Kaada vesi-hiivaseos kuoppaan, sekoita keskeltä reunoille päin haarukalla kunnes taikina alkaa muodostua. Muotoile taikina käsin palloksi. Älä säikähdä jos nestettä tuntuu olleen vähänlaisesti, taikinan ei tarvitse tässä kohden olla löysää. Nosta pallo työlaudalle ja vaivaa n. 7 minuuttia (jos teet isomman määrän, vaivaa pidemmän aikaa), kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Ripottele päälle jauhoja, peitä kelmulla ja anna levätä n. 15-20 min. Kun taikina on hiukan kohonnut, jaa se osiin (tästä määrästä tulee kolme keskikokoista pizzaa) ja kauli n. 5mm paksuiksi pizzapohjiksi. Repäise alumiinifoliosta uuniritilälle sopivan kokoinen pala kutakin pohjaa kohden ja öljyä sekä jauhota. Nosta pohjat folionpaloille.

1 putkilo tomaattipyreetä
valkosipulia
mustapippuria
tabascoa
pizzamaustetta
hiukan vettä
suolaa

Purista pyree kattilaan, lisää mausteet ja vesi. Kuumenna kiehumispisteeseen, ota levy päältä ja anna hautua hetken aikaa että maut irtoavat tomaattipyreeseen hyvin. Levitä tomaattiseos pizzapohjille.

juustoraastetta
tomaatteja viipaleina
sipulia renkaina
125 g bufalamozzarellaa
100 g salamia tai chorizoa

Ripottele juustoraaste tomaattisoseen päälle, sitten tomaatit ja sipulit, mozzarellapalat ja viimeiseksi salami (siitä tulee näin ihanan rapeaa). Hiukan oliiviöljyä vielä päälle ennen uuniin laittoa.

Paista pizzaa alumiinifolion päällä uuniritilällä 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes reunat saavat hiukan väriä.