Tämä ihanainen kotivinkin ohje muistui mieleeni,kun postista kolahti yhteishyvälehti.Nii-in..Outoa,siis aivan täysin sama ohje,kuin mitä olen joskus kotivinkistä napannut?No,jokatapauksessa nämä ovat ihan valtavan hyviä ja niin makeita!Suklaata ohjeeseen tulee levykaupalla,itse olen jättänyt yhden levyn pois,vaikka se ei toki kaloreilta juurikaan säästä...Tulee tosi hyvää,eikä mielestäni levyn puuttumista huomaa ollenkaan.Sitä paitsi säästyy hieman rahaa ja aikaa,kun ei tarvitse rouhia minttusuklaalevyä;)
1364665.jpg

Minttusuklaaruudut(pellillinen n. 36 kipaletta)

175 g voita
200 g taloussuklaata (tämän levyn jätän aina pois)
2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 levy (250 g) minttukrokanttisuklaata (Marabou)

Kuorrutus
1 levy minttukrokanttisuklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita

1. Sulata voi ja taloussuklaa(jos jätät pois taloussuklaan,sulata tässä vaiheessa minttukrokanttilevy voin kanssa ja kohdassa 4.lisää vain jauhot) kattilassa miedolla lämmöllä.
2. Nosta kattila liedeltä ja sekoita suklaaseokseen sokerit ja suola.
3. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää munat suklaa-voiseokseen.
4. Rouhi minttukrokanttisuklaa. Lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot taikinaan.
5. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipannulle. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia. Taikina saa olla keskeltä hieman raakaa.
6. Anna suklaalevyn jäähtyä, mielellään seuraavaan päivään asti(meillähän ei koskaan näin kauan odoteta..).
7.Paloittele kuorrutuksen minttukrokanttisuklaa kattilaan. Lisää kattilaan kerma ja voi.
8. Kuumenna ja sekoita, kunnes suklaa sulaa.
9. Kaada kuorrutus kakun päälle ja nosta kakku viileään jäähtymään.
10. Leikkaa kakku ruudukoksi.