Ruokala-ohjelmassa tehtiin muutama päivä sitten varmaankin kaikille tuttua charlotte russea lakritsi versiona..Pakkohan sitä oli heti päästä kokeilemaan.Ohjeessa tehtiin myös kääretorttu itse,vadelma-lakritsi täytteellä,mutta minä ostin kaupasta valmiin lakka-kääretortun.Kun keltaista marsipaania oli kuu-kakusta jäänyt,tuli heti mieleeni mehiläispesä!ja tällainen siitä sitten tuli...
Tässä vielä Mehiläispari läheltä:
Lakritsi-Charlotte russe
1 valmis lakkakääretorttu
3 liivatelehteä
1 dl lakritsikastiketta
purkki vanilijarahkaa
2 dl kuohukermaa
0.25 dl sokeria
100 g lakritsipaloja
Vuoraa mahdollisimman korkea kulho kelmulla.Asettele kääretorttuviipaleet vuokaan
Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Sekoita sokerilla maustettu kerma vaahdoksi. Kuumenna lakritsikastike kuumaksi ja lisää puristellut liivatelehdet joukkoon. Älä keitä.Kaada kastikeaines rahkaan ja sekoita hyvin. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto ja pienet lakupalat varovaisesti yhdistäen. Kääntele vaahto kuohkeasti sekaisin.
Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle.
Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään,vähintään neljä tuntia.
Kumoa kakku vuoasta tarjottimelle.Voit tarjota tortun myös näin ja koristella kermapursotuksilla ja marjoilla.
Mehiläispesän aikaansaamikseksi tarvitset Charlotten päälle vielä kaulittua marsipaania(käytä avuksi tomusokeria),jonka veitsellä leikkaat ja marsipaania hieman venyttäen veitsen avulla työnnät kakun alle.Näin marsipaanin helmaan ei tule niin helposti ryppyjä.
Ja TADAA!!!Pesä on valmis asukeille!!!!
perjantai, 22. helmikuu 2008
Kommentit