Ystäväni on viimeisillään raskaana ja päätin kutsua hänet syömään vielä kun on mahdollista syödä niin,ettei samalla tarvitsee imettää,hyssyttää,leikittää..... Sarakin nukahti sopivasti päiväunille,joten saimme täyden syömisrauhan!Tarjolla oli kreikkalaista salaattia,valkosipulipatonkia,tätä tonnarilasagnea ja aprikoosipiirakkaa.maanantaina alkaa tiukka laihis,joten viikonloppuna täytyy siis mässätä senkin edestä(tosi järkevää,hehehe) Tämä tonnikalalasgne oli kyllä todella maukasta ja seuraavana päivänä ehkä vieläkin parempaa!Ohje on napattu joskus kodin kuvalehdestä.
1223349.jpg

Tonnikalalasgne

12 pinaattilasagnelevyä

Tomaattikastike:
3 prk tonnikalaa öljyssä (itse laitoin tillitonnikalaa öljyssä ja jätin tillisilpun pois)
1 dl tillisilppua
2 salaattisipulia(tai tavallista)
2 tl sitruunapippuria
yrttisuolaa
1 prk (50g)kapriksia
1 tlk tomaattimurskaa
1 rasia kirsikkatomaatteja(käytin tavallisia,kun lähikaupassa ei ollut)

Valkokastike:
50g voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
9dl kevytmaitoa
2tl yrttisuolaa
½tl muskottipähkinäjauhetta
2 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl sokeria tai hunajaa
 2 dl ranskankermaa
100-150g pakastepinaattia

Väliin ja pinnalle:
 4 dl emmental juustoraastetta(minulla oli 150 g raastepussi ja hyvin riitti)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.Voitele lasagnevuoka.Valuta tonnikaloista öljy ja kuullota pieneksi silputtu sipuli öljyssä.Lisää tonnikalat ja sekoita.Valuta kaprikset ja lisää tomaattimurskan kanssa joukkoon.

Aloita valkokastikkeen teko:Sulata voi,lisää jauhot ja kypsennä sekoittaen minuutin verran.Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Mausta ja lisää lopuksi ranskankerma sekä pinaatti.sekoita kunnes pinaatti on sulanut ja kastike saennut.maistele kastiketta ja lisää mausteita makusi mukaan.

Levitä ohut kerros tonnikalakastiketta vuoan pohjalle. ja sen päälle lasagnelevyjä.Levitä levyjen päälle uusi kerros tonnikalakastiketta ja nyt myös valkokastiketta.laita päälle kirsikkatomaatin viipaleia ja ripottele juustoraastetta.Täytä seuraava kerros samalla tavalla.Päällimmäisen kerroksen päälle levitä vain valkokastiketta jua tomaatinviipaleita.Ripottele vielä juustoraastetta.

Paista uunin alatasossa 35 min. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.vetäytyminen on tärkeää,sillä maut tulevat paremmin esiin,ilman vetäytymistä ruoka saattaa myös olla "vetelää".