Jostain lehdestä olen sitten tällaisen herkun löytänyt,mutta tietenkään ei ole silloin tullut laitetuksi ylös mistä lehdestä...Ei kauhean kevyt kakku,mutta kauhean hyvää:)

975499.jpg

Päärynäinen murukakku


Pohja:

4dl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
150g kylmää voita kuutioina
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 rkl kylmää vettä

Täyte:

1dl valmista kinuskikastiketta
2 kananmunaa
1/2dl sokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
1rkl vehnäjauhoja
1tl kanelia
1tl vanilijasokeria
hyppysellinen suolaa
5-6 päärynää(n.700g)

Päälle:

100g voita
1dl tummaa kidesokeria
2dl vehnäjauhoja
2 dl pekaanipähkinöitä tai hasselpähkinälastuja

Tarjoiluun:kardemummalla maustettua vanilijakastiketta

Nypi pohjan ainekset sekaisin ja painele taikina 26cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.Lämmitä uuni 200 asteeseen.Valmista täyte:sekoita kinuskikastike,munat ja sokeri tuorejuustoon.Lisää jauhot ja mausteet.Poista päärynöistä siemenkodat,kuutioi ja lisää täytteeseen.Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua alatasolla 20 minuuttia.Laske lämpö sen jälkeen 175 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia.Pohjan paistuessa Valmista päällys:sulata voi ja kaada sokeri joukkoon.Sekoita kunnes sokeri on sulanut ja lisää vehnäjauhot.Hienonna pähkinät ja lisää seokseen.Murustele seos pohjan päälle.Paista vielä 20 minuuttia.Anna jäähtyä ja tarjoile kardemummalla maustetun vanilijakastikkeen kera.