Baileys-Mascarpone-kakku
200g keksejä
75g voita
3 liivatelehteä
1 dl Baileysiä tai muuta vastaavaa kermalikööriä (itse käytin Saint Brendan'sia)
2 dl kuohukermaa
400 g mascarponea
160 g (eli noin 2,6 dl) tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi ja liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehumispisteeseen asti. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita siihen mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri.
Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.Koristele.Tässä kakussa päällä raitoja valmiista kinuskikastikkeesta ja marsipaaniruusu.
Kommentit