Tätä kakkua on ollut useammassakin blogissa,ohjeen löysin kaurislapsen blogista ja myös canelian-blogista,josta seuraava ohje onkin,paitsi Digestive-keksit vaihdoin cappucino-dominoihin!Itse olen aina inhonnut syvästi kakkuja,joissa on viinaa.Olen ollut sitä mieltä,että molemmat herkut erikseen,siis viinakset ja kakkuset:)Tämä oli kylläkin hyvää ja yllätti positiivisesti!

965256.jpg

Baileys-Mascarpone-kakku

200g keksejä
75g voita

3 liivatelehteä
1 dl Baileysiä tai muuta vastaavaa kermalikööriä (itse käytin Saint Brendan'sia)
2 dl kuohukermaa
400 g mascarponea
160 g (eli noin 2,6 dl) tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi ja liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehumispisteeseen asti. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita siihen mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri.

Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.Koristele.Tässä kakussa päällä raitoja valmiista kinuskikastikkeesta ja marsipaaniruusu.