Käytiin tänään S-marketissa ja säilyke-osastolta löytyi appelsiinilohkoja sokeriliemessä.Mandariinilohkot ovat tuttuja,mutta näitä en ole ennen huomannutkaan!Niinpä sitten viikonlopun hyydykekakkuleivontaan hurahtaneena,päätin tehdä appelsiinisuklaakakun.Kerrankin uskaltauduin kokeilemaan ilman mitään ohjetta ja lopputulokseen olinkin tyytyväinen.Suklainen,mutta raikas:)Kakku on koristeltu suklaareunuksella(joka muuten hieman rakoili ja oli liian korkeakin....) ja halkaistuilla Fazerin marmeladi-kuulilla,sekä suklaanamuilla.

970377.jpg


Appelsiini-suklaakakku

1 pkt Cappucino-dominokeksejä
50g voita

Täyte:
1/2 tölkki appelsiinilohkoja
2pkt viola appelsiini-tuorejuustoa
2,5 dl kinuskikermaa
0,5 dl kahvia
0,5 dl sokeria
6 liivatelehteä
150g tummaa suklaata

Murskaa dominokeksit.Siisteimmin se onnistuu laittamalla keksit minigrip tms-pussiin ja hakkaamalla kaulimella:)Sekoita keksimuruihin voi ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Lado pohjalle appelsiinilohkot.Laita liivatelehdet likoamaan n.10 minuutiksi runsaaseen,kylmään veteen.Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikossa.
Vatkaa kinuskikerma+sokeri vaahdoksi.Liuota liotetut liivatelehdet kahvitilkkaan .Sekoita jäähtyneeseen suklaaseen tuorejuusto,haalea kahvi-liivateseos ja vatkattu kerma. kaada seos pohjan päälle ja hyydytä n. 4 tuntia.