Minni-kakku oli ensimmäinen maalattu kakkuni.Ennen 1v.synttäreitä harjoittelin jo kertaalleen todeten, että b&p:n värit ovat liian tummia ilman valkoista väriä. Kun sitten piti tilata valkoista, tajusin, että väri ei ehtisi enää perille ennen synttäreitä!IIIK!!Onneksi ihana Jaana-ystävätär pelasti tilanteen ja sain väriä lainaksi..huhhuh...
Minni-kakku:
Pohjaksi tein 4 munan kakkupohjan:
4 munan kakkupohja | |
4 | munaa |
1 1/2 dl | sokeria |
1 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | perunajauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
Paista 4 munan kakkupohjaa 200 asteeessa noin 30 min
ja täytteeksi ihanaa valkosuklaa-ja mustikkamoussea,jonka ohjeen löysin Lintu75 2.blogista. Puolitin täytteiden ohjeet ja hienosti riitti 4 munan kakkuun.HUOM!!Tässä siis ohjeet mousseihin ilman puolittamista:
Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl sokeria (en muista kumman määrän laitoin, mutta se selviää maistamalla)
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita soseutettuna
Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Soseuta mustikat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
Valkosuklaamousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
Molemmille synntäripäiille la&su piti tietenkin saada oma kakku, joten väsäsin sitten Minni-hiirulaisen kaksi kertaa.Tässä lähes valmiit hiirulaiset ja marsipaaniruusuja
Ja tässä sitten valmis Minni:
Kommentit