Banaanikakku  (Ohje Kotivinkki)

 

Pohja : 200g Digestivekeksejä

            75g margariinia

 

Täyte: 5 liivatelehteä

            2 1/2dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta

            2 banaania

            200g maustamatonta tuorejuustoa

            3rkl sokeria

            ½ dl appelsiinimehua

 

 Pinnalle: 2 banaania

                1dl hyytelösokeria

                 2dl appelsiinimehua

 

Hienonna keksit ja lisää sulatettu margariini. Painele kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota vanilijakastike. Soseuta banaanit,tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi tahnaksi. Sekoita  vanilijavaahto tahnan sekaan. Kuumenna appelsiinimehu ja lisää liivatteet ohuena nauhana seokseen. Kaada pohjan päälle ja laita hyytymään 4 tunniksi tai yön yli. Leikkaa banaanit viipaleiksi ja peitä kakku. Tee hyytelöseos kakun päälle ja nosta vielä hetkeksi kylmään.